De algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van Shade Control zijn eveneens van toepassing. In geval van strijdigheid tussen enige bepaling van deze retourvoorwaarden en de algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden, prevaleren de laatstgenoemde voorwaarden. Een dergelijke strijdigheid heeft geen invloed op de toepasselijkheid van de overige bepalingen van deze retourvoorwaarden.

Wij hanteren een 30-dagen retourbeleid, wat betekent dat je 30 dagen na ontvangst van je artikel de tijd hebt om een retour aan te vragen.

Om in aanmerking te komen voor een retourzending, moet het artikel in dezelfde staat verkeren als waarin je het hebt ontvangen en in de oorspronkelijke verpakking. Je hebt ook het ontvangstbewijs of een bewijs van aankoop nodig.

Retourprocedure
Om een retourzending te starten, kun je contact opnemen via ons e-mail adres . Vermeld hierbij je naam, het ordernummer en de reden van retournering. De reden van retournering is voor ons belangrijk om te weten om ons product te kunnen verbeteren. Je bent dit overigens niet verplicht te vermelden, maar we stellen het wel op prijs.

Als je retourzending wordt geaccepteerd, heb je 14 dagen de tijd om het artikel naar ons terug te sturen. De verzendkosten voor het terugsturen zijn voor jouw rekening. Het is ook de verantwoordelijkheid van de verzender om het juiste adres in te vullen en voor eventuele schade die tijdens de verzending ontstaat. Je kan altijd contact met ons opnemen voor vragen over retourzendingen

Beschadigingen en problemen
Controleer je bestelling bij ontvangst en neem onmiddellijk contact met ons op als het artikel defect of beschadigd is of als je het verkeerde artikel ontvangt, zodat wij het probleem kunnen beoordelen en het in orde kunnen maken. 

Ruilen
De snelste manier om er zeker van te zijn dat je krijgt wat je wilt, is om het artikel dat je hebt terug te sturen, en zodra de terugzending is geaccepteerd, een aparte aankoop te doen voor het nieuwe artikel.

Terugbetalingen
Wij stellen je op de hoogte zodra wij je retourzending hebben ontvangen en geïnspecteerd, en laten je weten of de terugbetaling is goedgekeurd of niet. Als de terugbetaling is goedgekeurd, ontvang je binnen 10 werkdagen automatisch je geld terug via je oorspronkelijke betaalwijze. Houd er rekening mee dat het ook enige tijd kan duren voordat je bank of creditcardmaatschappij de terugbetaling heeft verwerkt en geboekt.
Als er meer dan 15 werkdagen zijn verstreken sinds we je retourzending hebben goedgekeurd, neem dan contact met ons op.