Is mijn rolgordijn geschikt?

Shade Control is compatibel met alle rolgordijnen met een kralenketting.

Rolgordijnen

Roll shades

Vouwgordijnen

Roman shade

Duo rolgordijnen

Zebra shade

Verticale lamellen

Vertical blind

Omdat het om een retrofit gaat, is het goed om te controleren of er voldoende ruimte is om shade control te bevestigen en of de kralenketting die je hebt compatibel is. Volg de onderstaande stappen om dit te controleren:

Stap 1: Controleer de afmetingen van je kralenketting

beadchain 12mm

De kralenketting moet een diameter van 4,5 mm hebben en een tussenruimte van 6 mm of 12 mm tussen de kralen. Dit is de meest voorkomende maat in Europa. Shade Control is momenteel alleen compatibel met een kralenketting van deze grootte. Als je een andere maat hebt, neem dan contact met ons op.

Stap 2: Controleer of er genoeg ruimte is om Shade Control te installeren

Shadecontrol_measurements

Shade Control kan aan de achterkant en opzij worden gemonteerd.

shade-control-wallmount
Backmount

Installatie aan de achterkant is nodig als de kralenketting zich binnen je raamkozijn bevindt. Als de kralenketting buiten je raamkozijn zit, installeer hem dan zijwaarts. Dit is belangrijk om je kralenketting zo recht mogelijk aan te sluiten op Shade Control. Dit zorgt ervoor dat je kralenketting niet gedraaid is, wat er niet alleen beter uitziet, maar ook beter is voor het mechanisme van het rolgordijn.

In de meeste gevallen is er genoeg ruimte. Als je het niet zeker weet, kun je de ruimte rond de kralenketting meten waar Shade Control wordt geïnstalleerd en deze vergelijken met de afmetingen van de Shade Control die hieronder worden weergegeven.

Stap 3: Controleer of je rolgordijn niet te zwaar is

Shade Control heeft een trekkracht van minstens 6 kg/13 lbs, de sterkste op de markt. Dit zou genoeg moeten zijn voor de meeste rol- of vouwgordijnen. We konden met gemak een vouwgordijn van 3 meter breed optillen. Maar we ontdekten dat de belangrijkste factor het mechanisme van het rol- of vouwgordijn is. Als je mechanisme stijf is door bijvoorbeeld ouderdom, kan het te zwaar zijn voor Shade Control. Het is iets moeilijker om dit te meten, maar als je echt hard aan de kralenketting moet trekken, is hij misschien te zwaar voor Shade Control. Als je twijfelt, kun je altijd Shade Control bestellen en proberen of het werkt. Als Shade Control je rolgordijn niet omhoog kan trekken, kun je hem naar ons terugsturen en krijg je je aankoopbedrag terug.
Als je nog steeds niet zeker bent, kun je contact opnemen met ons ondersteuningsteam, we helpen je graag verder.