Welke Shade Control is geschikt voor jou?

Wanneer gebruik je Shade Control Standard?

Shade Control Standard is de meest eenvoudige oplossing voor iedereen die zijn (bestaande) rol- of vouwgordijnen wil automatiseren en geen smarthub wil gebruiken. Het werkt volledig autonoom. Je kunt verschillende tijdschema’s instellen om je zonwering op de ingestelde positie te zetten. Je stelt het bijvoorbeeld in op 20% open om 8.00 uur en op 100% gesloten om 21.00 uur. Of je kunt regels voor zonsondergang/opgang gebruiken. Als je het bijvoorbeeld instelt op 100% gesloten bij zonsondergang, dan sluit Shade Control je rolgordijnen zodra de zon ondergaat. Je kunt ook offsets tot 59 minuten programmeren.

Je hoeft hiervoor niet thuis te zijn, het heeft een interne klok zodat het altijd op de ingestelde tijden werkt.

Wanneer gebruik je Shade Control Pro?

  • Heb je al een smarthub die compatibel is met Shade Control?
  • Ben je van plan om in de toekomst een smarthub te gebruiken?
  • Wil je je rolgordijnen bedienen met spraakopdrachten?
  • Wil je het bedienen als je niet thuis bent?

Als je één of meer van deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan is Shade Control Pro het juiste product voor je.

Wat is een smarthub? En waarom zou ik er wel of niet een nodig hebben?

Een smarthub is een apparaat waar smarthome-apparaten verbinding mee maken. Je kunt allerlei smarthome-apparaten bedienen vanaf één centrale hub. Bijvoorbeeld: je gebruikt een slimme dimmer om je verlichting mee te regelen, een andere regelaar voor je verwarmingssysteem en Shade Control voor je rolgordijn. In dat geval heb je één apparaat om al die apparaten mee te bedienen, in plaats van aparte controllers of apps voor elk apparaat. Het is ook mogelijk om scènes te creëren, bijvoorbeeld: doe de rolgordijnen omlaag en de lichten aan.

Een ander voordeel van een smarthub kan zijn dat je apparaten kunt bedienen als je niet thuis bent of spraakopdrachten kunt gebruiken met Google Home of Amazon Alexa. Opmerking: De smarthub heeft een internetverbinding nodig om te kunnen werken. Kijk op de website van de fabrikant hoe je dit kunt doen.

Het nadeel van een smarthub is dat er een extra apparaat en dus extra kosten voor nodig zijn. Als je niet van plan bent om een compleet smarthome-systeem in je huis te installeren en alleen je zonwering wilt automatiseren, raden we je aan om er geen aan te schaffen en het bij de standalone oplossing van Shade Control standard te houden.

Houd er rekening mee dat alle smarthubs waarmee Shade Control Pro compatibel is, niet door ons zijn geproduceerd. We hebben voor deze aanpak gekozen omdat we denken dat het een betere oplossing is als elke fabrikant van smart home-apparaten zijn eigen smarthub ontwikkelt. In dat geval zou je meerdere smarthubs hebben, wat niet gunstig is.